header_image

T502

Viac info už čoskoro

2-izbový byt T502 je súčasťou obytného súboru Koloseo v bratislavskej mestskej časti Nové Mesto. Lokalita disponuje dobrou dostupnosťou MHD a občianskej vybavenosti. Byt charakterizuje povznášajúci duch mladistvosti a kreativity. Zvolené farebné kombinácie majú za cieľ vytvárať inšpirujúcu energiu. Stavebné úpravy predstavujú hladké plochy, ktoré sú miestami opatrené farebnou maľovkou. Kontrast drsnosti a surovosti vytvára priznaný betónový strop v celom byte, čomu bol prispôsobený výber ostatných materiálov, povrchových úprav a farebných odtieňov. Byt ponúka množstvo úložného priestoru a tiež poskytuje zaujímavé priezory, ktoré sú vnímané pri pohybe v jednotlivých zónach bytu. Hneď za vstupnými dverami sa nachádza chodba so šatníkom a priestorom pre práčku so sušičkou. Pred skriňovou zostavou vzniká komfortný manipulačný priestor. Zo vstupnej chodby sa dostávame do kúpeľne s wc a do dennej časti bytu. Kúpeľna so sprchovacím kútom so sklenenou zástenou, komodou s umývadlom, toaletou so zástenou a samostatne stojacou skrinkou je navrhnutá čo možno najfunkčnejšie. Denná časť je tvorená obývacou izbou a kuchyňou s jedálňou. Celý priestor je priamo presvetlený denným svetlom. Obývacia izba obsahuje podokenný stolársky výrobok nahrádzajúci knižnicu a tiež prekrývajúci vykurovacie teleso. Kuchyňa poskytuje veľkú pracovnú a úložnú plochu vrátane špajzovej rohovej skrine. Súčasťou ponuky je aj vybavenie kuchyne spotrebičmi. Z obývacej izby je ďalej vstup do spálne, ktorej súčasťou sú šatníkové skrine a nábytková zostava s nikou pre zasunutie postele. Pod oknom je tiež inštalovaný toaletný resp. pracovný stolík. Tvaroslovie nábytkových prvkov v celom byte je vzletne hravé. Dôraz bol kladený na farebné aj tvarové zosúladenie, ale zároveň poskytnutie úložných priestorov a zabezpečenie funkčnosti dispozície. V byte je použitá podlaha z homogénneho vinylu, okrem sprchy, kde je navrhnutá dlažba a obklad. Nadštandardom bytu je riešenie stolárskych výrobkov, ktoré interiér funkčne a esteticky dotvárajú. Boli tiež realizované nové rozvody elektroinštalácií s kompletážnym materiálom značky Niko. Súčasťou bytu je aj riešenie osvetlovacích telies. Okná sú hliníkové a inštalované sú nové vstupné dvere. Koncept celej rekonštrukcie vychádza zo snahy vytvoriť špecifické bývanie, s ktorým sa jeho vlastník má bez presviedčania stotožniť a byť na svoje bývanie prirodzene hrdý. Architektúra celého bytu a interiérové poňatie stavebných prvkov a vstavaného nábytku vytvára základ pre mladistvé a kreatívne dotvorenie interiéru doplnkami a zariadením budúceho majiteľa.

Výmera bytu je 55,55 m2. Byt je oknami orientovaný na juho-západnú stranu. Okolie domu poskytuje obyvateľom plochy pre parkovanie a voľnočasový pohyb. Bývanie v tomto byte má byť inšpirujúce a pozitívne tak, aby mal človek radosť zo života a mohol si spokojne povedať: „I dwell well“.