header_image

T501

Tomášikova

Projekt T501 sa nachádza v Bratislave - časť Nové Mesto, v dobrej dostupnosti MHD a občianskej vybavenosti. Je súčasťou obytného súboru Koloseo. Byt je charakteristický mladistvým duchom a energickým skĺbením farebných kombinácií. Zároveň má však vytvárať pokojnú a inšpirujúcu atmosféru. Stavebné úpravy sú čisté a hladké, jediný kontrast drsnosti a zároveň surovosti predstavuje priznaný betónový strop v celom byte. Výber materiálov a povrchových úprav bol tejto kombinácii prispôsobený s cieľom docieliť kontrast materiálov v ich povrchovej aj farebnej úprave. Malometrážna plocha je riešená tak, aby vznikali pútavé priezory v byte. Každá zóna je jemne špecifická, no zároveň harmonicky prepojená ako celok. Po vstupe do bytu sa ocitáme vo vstupnej chodbe, z ktorej sa dostávame do kúpeľne a tiež do dennej časti. Priamo z chodby je tiež vstup do uzavretého šatníka a úložného priestoru, ktorý vzniká pod spacím plató. Kuchyňa je opticky prepojená s dennou časťou. Vysoké skrinky kuchyne sú súčasťou oddelenej zostavy. Denná časť je otvorená s jedálňou a kuchyňou, presvetlená je prirodzeným svetlom. Spacie plató je vyvýšené a opticky predelené od obývacej izby stolárskym výrobkom, ale aj výškovo. Byt poskytuje rôzne formy úložného priestoru, ktorý je vytvorený riešením nábytkových zostáv. Práčka s prípadnou sušičkou sú navrhnuté vo vstupnej chodbe v uzavretej skriňovej zostave. V tejto zóne je aj manipulačný priestor pre ich pohodlné obsluhovanie. Tvaroslovie nábytkových prvkov je jemné a hravé. Dôraz bol kladený na farebné aj tvarové zosúladenie, ale zároveň poskytnutie úložných priestorov a zabezpečenie funkčnosti dispozície. V byte je použitá podlaha z homogénneho vinylu, okrem sprchy, kde je navrhnutá terazzo dlažba a obklad. Nadštandardom bytu je riešenie stolárskych výrobkov, ktoré interiér funkčne a esteticky dotvárajú. Boli tiež realizované nové rozvody elektroinštalácií s kompletážnym materiálom značky Niko. Súčasťou bytu je aj riešenie osvetlovacích telies. Okná sú hliníkové a inštalované sú nové vstupné dvere. Koncept celej rekonštrukcie vychádza zo snahy vytvoriť špecifické bývanie, s ktorým sa jeho vlastník má bez presviedčania stotožniť a byť na svoje bývanie prirodzene hrdý. Kúpeľna so sprchovacím kútom a komodou s umývadlom a toaletou so zástenou je navrhnutá čo možno najfunkčnejšie. Súčasťou ponuky je aj vybavenie kuchyne spotrebičmi, jedálenským stolom ako súčasť stolárskych výrobkov. Architektúra celého bytu a interiérové poňatie stavebných prvkov a vstavaného nábytku vytvára základ pre mladistvé a kreatívne dotvorenie interiéru doplnkami budúceho majiteľa.

Výmera bytu je 40,00 m2. Byt je oknami orientovaný na severo-východnú stranu. Okolie domu poskytuje obyvateľom plochy pre parkovanie a voľnočasový pohyb. Bývanie v tomto byte má byť inšpirujúce a pozitívne tak, aby mal človek radosť zo života a mohol si spokojne povedať: „I dwell well“.